Kok

Kok

Kok

Als kok moet je het leuk vinden om creatief met etenswaren bezig te zijn. Je kunt bij verschillende horecazaken aan de slag, zoals een chic sterrenrestaurant, maar ook een gezellig eetcafé of bejaardentehuis. De manier waarop je kookt kan dus heel erg verschillen. Als kok bereid je gerechten die op de menukaart staan. Deze functie is vooral uitvoerend, dus je bedenkt nog niet je eigen menu. Je zet ingrediënten klaar of bereidt ze voor zodat de andere koks ermee aan de slag kunnen. Maar ook borden mooi opmaken voordat ze naar de gasten gaan, behoort tot je taken als kok. Daarnaast zorg je ervoor dat de keuken netjes en schoon is. Tot slot hoort ook het in ontvangst nemen van nieuwe voorraad bij jouw werk.

Karaktereigenschappen

Het is belangrijk dat je als kok goed met anderen kan samenwerken. Ook moet je goed kunnen omgaan met stressvolle situaties. Verder vind je het leuk om nieuwe dingen te verzinnen en ben je flexibel aangezien je vaak ook in de avonden of weekenden zult werken. Bovendien werk je servicegericht, nauwkeurig en hygiënisch.

NLQF
De opleiding SVH Kok is ingeschaald op NLQF niveau 2. Meer informatie over NLQF vind je hier.

Opleidingen en trainingen

Horeca Vakcollege
Horeca Vakcollege

Kok

SVH-erkend logo
Prijs:
€ 2.950,-
Locaties:
Oostzaan en Oosterwolde
Duur:
22 weken
Mbo voor professionals
Mbo voor professionals

Kok

SVH-erkend logo
Prijs:
€ 3490,-
Locaties:
Nieuwegein
Duur:
22 bijeenkomsten (9 maanden)

Werken in de keuken?

Wil jij weten of de keuken iets voor jou is? Test je basiskennis! 

Maak de test